Primerjava PlayStation 4 vs. PlayStation 5

Igralna konzola PayStation 4 je na voljo že kar dobrih sedem let, a se e vedno zelo dobro prodaja. Sony je eden izmed boljših ustvarjalcev igralnih konzol, ki si jih želijo vsi najstniki. Čeprav je …

Primerjava PlayStation 4 in PlayStation 5

Igralna konzola PayStation 4 je na voljo že kar dobrih sedem let, a se e vedno zelo dobro prodaja. Sony je eden izmed boljših ustvarjalcev igralnih konzol, ki si jih želijo vsi najstniki. Čeprav je večina staršev na začetku proti nakupu nove igralne konzole običajno na koncu popustijo in kupimo novi PayStation 4.

Vsak najstnik se v svojem prostem času rad zabava z igranjem video iger. Za igranje potrebuje eno izmed igralnih konzol, ki jo po nakupu priključi na televizijski sprejemnik. Nekateri pa si raje privoščijo odličen gamerski računalnik, ki tako nadomesti nakup PayStation 4.

Kaj vsebuje paket Paystation 4

Ko bomo prejeli naročeno igralno konzolo, jo bomo seveda z veseljem takoj odprli in razpakirali. V notranjosti škatle Paystation 4 bomo tako našli naslednje stvari. Vsekakor bomo na plano najprej potegnili igralno konzolo, ki je najpomembnejši del celotnega Paystation 4. Poleg tega pa bomo v paketu prejeli še brezžični igralni plošček, ki je ravno tako pomemben za igranje igre.

V škatli bomo poleg dveh glavnih komponent našli še HDMI kabel, s katerim bomo Paystation 4 povezali s televizijo. Paystation 4 nam bo omogočal odlično sliko, prečudovite barve in visoko ločljivost. Vsekakor bomo potrebovali tudi napajalni kabel, ki ga bomo lahko priključili v elektriko. Potrebovali bomo tudi polnilni kabel za igralni plošče, ki se bo moral od časa do časa napolniti, saj se mu baterija, ki omogoča brezžično igranje, izpraznila.

Odlična ušesna slušalka pa je namenjena pogovoru s prijatelji med igro. Omogoča nam oblikovanje skupnih taktik in sproščeno kramljanje med igro. Vsekakor je odličen dodatek vsakega PayStation 4.

Paystation 4 se brez težav poveže s spletom

Da se lahko pogovarjate s prijatelji in se povežete v večjo mrežo igralcev, potrebujete spletno povezavo. PayStation 4 lahko s spletom povežemo brezžično, preko Wi-fi omrežja. Poznavalci pa bolj podpirajo povezavo preko kabla z modemom, ki omogoča hitrejše prenose in veliko bolj trdno povezavo.

S pomočjo povezave se tako brez težav povežemo s spletom in preverimo vse možnosti, ki nam jih ponuja splet. Lahko se povežemo na družabno omrežje, lahko si pogledamo različne videoposnetke in raziskujemo spletno igranje določene video igre.

Seveda si moramo za dobro igralniško izkušnjo ustvariti na Paystation 4 svoj profil, ki ga uporabimo vedno, ko igramo na spletu. Starši lahko tako nastavijo tudi do kakšnih ker bo otrok imel dostop, ko jih ne bo doma.

Ko vzpostavitvi povezave pa lahko igralci le še brezskrbno uživajo in sproščajo ob novemu PayStation 4.

Igralne konzole že od nekdaj navdušujejo mlade ter tudi starejše ljudi, ki se radi sproščajo ob zanimivih in tehnično dovršenih igrah. Vsak starš se je že srečal z najstniki, ki so neumorno prosili za novo igralno konzolo, s katero bi se lahko pohvalili pred sošolci in vrstniki. Veliko različnih blagovnih znam proizvaja različne modele igralnih konzol, vendar pravi poznavalci prisegajo le na PlayStation 5,

Vsaka nova različica Paystation, prinaša nekaj novosti, ki igralca še dodatno spodbudijo k igranju in ga navdušijo. Vsekakor je minilo kar dolgih sedem let odkar je na trg prišla prejšnja verzija, zato so oboževalci že nestrpno pričakovali novo in tako je Sony letos na trg poslal novi Paystation 5.

Kakšne so prednosti novega PlayStation 5

Poznavalci pravijo, da ima novi Paystation 5 veliko naprednih novosti, ki bo novo igralno konzolo približala tudi najboljšim igralniškim računalnikom, tega starejše verzije niso imele. Najbolj zaželena funkcija med vsemi je zagotovo tako imenovana ray tracing, ki omogoča odličen in dovršen prikaz sence pri vsakemu igralcu ter pri njegovemu nasprotniku.

To je odlična prednost, saj omenjena funkcija igro naredi veliko bolj dovršeno in zanimivo. Vsakdo, ki je navdušen nad strateškimi igrami ve, da omenjena funkcija naredi igro veliko bolj pristno in interaktivno. Paystation 5 poleg teg ponuja tudi nov igralni plošček, ki mu s tujko rečemo kar gamepad.

PlayStation 5 se bo odlično podal v vsako dnevno sobo

Pri novemu modelu Paystation 5 moramo pohvaliti tudi njegov izgled, ki je izredno dovršen in eleganten. Tako se bo lepo podal v vsako dnevno sobo, kamor ga bodo namestili naši najstniki. Ohišje ne namreč izredno diskretno in neopazno in seveda tudi majhno.

Če so včasih igralne konzole zavzele kar precej prostora ob televiziji, je novi Paystation 5 izdelan tako, da ga opazijo le poznavalci video iger, ki si ga bodo želeli takoj preizkusiti.

Kdaj si bomo lahko kupili PlayStation 5?

Seveda vse zanima, kdaj bo Sony na trgovske police poslal svoj novi izdelek. Vsekakor si veliko privržencev želi, da bi se to zgodilo čimprej. Vse kar je bilo potrjeno do sedaj je to, da bomo novi Paystation 5 lahko kupili še letos.

Najverjetneje pa bo do v zadnjem delu leta, ko se bodo približevali prazniki, saj se takrat prodaja izdelkov vedno znatno poviša. Ker si proizvajalci seveda želijo čim več prodanih kosov, bodo zagotovo poskrbeli, da bo novost prišla na trg ravno ov pravem času, ko jo bodo kupci razgrabili.

Leave a Comment