Oglaševanje

Postanite in ostanite vidni tudi s pomočjo spletnega portala optimian.si!

Eden izmed najbolj branih portalov, ki nudi izbrane verze, misli, citati in šale v Sloveniji. Portal ima že več kot 635.000 posameznih uporabnikov v letu 2023 in več kot 3,06 milijonov prikazov strani.

Spletni portal optimian.si je eden izmed večjih portal, ki nudi verze, misli, citate, zanimivosti in ideje za darila. Nudimo obsežno zbirko verzov in misli za rojstni dan in druge priložnosti.

Spletni portal deluje že peto koledarsko leto (od leta 2017), odzivi bralcev, katerih število vseskozi in vztrajno narašča, so pozitivni, saj v našem prostoru ni podobnega oz. tovrstnega spletnega portala, ki bi redno doplolnjeval zbirke verzov in voščil ter idej za darila. Do januarja 2023 smo objavili že več kot 100 blog prispevkov.

Poleg vsebine, ki jo ponuja spletni portal, se uporabnikom ponuja tudi zakup oglasnega prostora, ki spremlja obiskovalca praktično ves čas ogleda portala v zakupljenem časovnem obdobju.

Poleg tega si lahko uporabniki z enim samim klikom na oglas ogledajo oglaševano ponudbo in pridobijo še več informacij o oglaševanem izdelku, storitvi ali podjetju. Prednost našega portala je, poleg dobre obiskanosti, tudi široko nišno okolje, ki ponuja priložnost manjšim lokalnim, kot večjim globalnim naročnikom.

Cenik promocijskih PR prispevkov

Glede na želje naročnika pripravljamo in objavljamo tudi promocijske PR prispevke:

  • prispevek lahko vsebuje različno vsebino, ki jo v določenem trenutku, glede na potrebe ali želje, predlaga vaše podjetje,
  • prispevek je neomejen s številom znakov besedila in fotografij, lahko se doda tudi video,
  • vsi objavljeni prispevki tudi po izteku oglaševanja ostanejo v arhivu našega portala in so vidni uporabnikom.
Oglaševanje v obliki PR prispevkaČasovni intervalCena
Snemanje, priprava in objava: besedilo, povezave, fotografije, video, objava vidna v sekciji življenjski slog in na prvi strani portala, promocijska objava na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.teden dni200,00 € + DDV
Priprava in objava: besedilo, povezave, fotografije, video, objava vidna v sekciji zanimivosti ali življenjski slog in na prvi strani portala, promocijska objava na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.teden dni160,00 € + DDV
Objava: besedilo, povezave, fotografije, video, objava vidna v sekciji podjetništvo in na prvi strani portala, promocijska objava na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.teden dni125,00 € + DDV

Cenik oglaševanja na mobilnih napravah

Spletni portal omogoča prilagajanje vsebin tudi na mobilnih napravah. Posodobljena uporabniška izkušnja odpira možnosti za mobilno oglaševanje. Omogočamo tri mobilne formate oglaševanja:

PozicijaDimenzijaCena na
1000 prikazov
Ekskluzivni zakup
pozicije**
Billboard oglas NOVO!300×250 px13,00 € + DDV28 €/dan,
140 €/teden
(3.000 prikazov na dan) + DDV
Kocka v članku300×250 px9,90 € + DDV20 €/dan,
129 €/teden
(3.000 prikazov na dan) + DDV
Široki zgoraj/spodaj320×100 px
320×50 px
6,99 € + DDV18 €/dan,
99 €/teden
(3.000 prikazov na dan) + DDV

Cenik zamenjave ozadja portala (napredno oglaševanje)

Zamenjava standardnega ozadja spletnega portala domzalec.si z ozadjem naročnika je izjemno priljubljena oblika oglaševanja, saj se oglas pojavi in integrira kot del našega portala.

Naročeno ozadje se prikazuje levo in desno od glavne vsebine portala, leva stranska pasica (nebotičnik dimenzij 160×600) pa se v obdobju naročene zamenjave ozadja skrije, tako da je ozadje vidno na obeh straneh ob glavni vsebini portala. Grafiko za zamenjavo ozadja je zato potrebno pripraviti tako, da ustreza parametrom našega spletnega portala.

Oglaševanje z zamenjavo ozadjaČasovni intervalCenaPregled
Zamenjava standardnega ozadja z naročnikovim1 dan80,00 + DDV/

Splošni pogoji spletnega oglaševanja

  • Vsak oglas vsebuje povezavo na naročnikovo spletno stran.
  • Vsak oglas sme predstavljati le enega oglaševalca in sme biti povezan na samo en zunanji spletni naslov. V nasprotnem primeru se cena zakupa zaračuna v večkratniku osnovnega zneska.
  • Za celotno vsebino oglasa (resničnost navedb v sporočilu in kontaktnih podatkov, skladnost z veljavno slovensko zakonodajo in oglaševalskim kodeksom ter uporaba avtorskih del in drugih uradno zaščitenih elementov) odgovarja izključno naročnik. Naročnik je odgovoren tudi za morebitne pravne posledice, ki bi izhajale iz objave obravnavanega oglasa. Uredništvo spletnega portala domzalec.si si pridružuje pravico do zavrnitve naročenega oglasa.
  • Rok plačila naročila oglasa je določen po dogovoru med založnikom (domzalec.si) in naročnikom.
  • Za daljše obdobje sodelovanja, vam na zgoraj navedene cene nudimo tudi dodatni popust.
  • Cenik je veljaven od 1.1.2023.