Dan žena

Dan žena je simbol, ki nas zagotovo spomni na preteklost. Ko smo bili majhni smo namreč v šoli izdelovali majhna darilca in pozornosti, ki smo jih ob dnevu žena poklonili svojim mamam. Ker smo bili …

najboljša darila za dan žena

Dan žena je simbol, ki nas zagotovo spomni na preteklost. Ko smo bili majhni smo namreč v šoli izdelovali majhna darilca in pozornosti, ki smo jih ob dnevu žena poklonili svojim mamam. Ker smo bili že od malega navajeni, da je dan žena nekaj posebnega, to čutimo še danes.

Za dan žena se navadno obdarijo vse ženske. Dobri šefi tako poskrbijo, da njihove zaposlene dobijo manjšo pozornost ali rožo, ki jim polepša dan. Dan žena obeležijo tudi možje, ki se navadno svoji dragi poklonijo z lončnico ali s šopkom rož ter napišejo kakšen verz za dan žena.

Od kje izvira dan žena?

Dan žena je tesno povezan z uporom žensk, ki so se v na začetku 20. stoletja uprle, slabim delavskim razmeram, v katere so bile postavljene. Kasneje pa so ta praznik in ta dan upora, začele priznavati tudi vse socialistične države. Zametki tega praznovanja so seveda vidni še danes. V Sloveniji s poklonom rože ali malenkosti.

V nekaterih državah so ženske na ta dan celo proste, tako da lahko resnično uživajo v svojem dnevu. Veliko držav pa se dneva niti ne spomni in tako ženske ponovno ostajamo v pozabi. Tudi če si ogledamo zemljevid, lahko hitro opazimo, da se je praznik ohranil le v bivših socialističnih državah ter ponekod v Afriki in v Braziliji.

Kaj pa lahko podarimo za dan žena

Nekateri so v večni zadregi, kaj se lahko podari ženski, da se ji s tem pokaže spoštovanje ter da se ne pretirava. V lanskem letu se je pojavila polemika, ki je dvignila veliko prahu. V hrvaškem podjetniškem kongresu so ženskam ob dnevu žena podarili detergent, kar je bilo skrajno žaljivo. Čeprav v časih ne vemo, kaj bi podarili za dan žena, moramo vseeno tehtno premisliti, kaj bomo nekomu dali.

Za nekatere je najlepši poklon vedno roža. S pravim cvetom praktično ne moremo zgrešiti in tako vsak vesten moški svoji dami poklini rožico. Je pa dovoljeno na dan žena podariti vse, kar bo žensko počastil in je ne bo užalilo.

Da žena po meri

Ker pa smo ženske zelo inovativne, smo se začele za dan žena zelo zabavati in tako so iz dneva žena naredile pravi ženski praznik, ko se dobijo sodelavke, prijateljice in sorodnice in se odpravijo na večer druženje. Tak dan žena je še najbolj priljubljen, saj tako ženske lahko vsaj za en večer pozabijo na skrbi ter na svoje otroke in se zopet počutijo mlade in zaželene.

Nekatere ženske tako za zabavo izberejo spa razvajanje, druge pa si najraje privoščijo striptiz, ki ga za dan žena obišče vedno več žensk.

Preberite si tudi:

Leave a Comment