Ideje za darilo za poroko

Poroka je izjemno poseben dogodek in si zasluži, da ga praznujemo kot takega. Svatje z raznimi darili želijo razveseliti nevesto in ženina ter ju presenetiti na ta poseben dan v njihovem življenju. Tako so ideje …

ideje-za-porocna-darila

Poroka je izjemno poseben dogodek in si zasluži, da ga praznujemo kot takega. Svatje z raznimi darili želijo razveseliti nevesto in ženina ter ju presenetiti na ta poseben dan v njihovem življenju.

Tako so ideje za poročno darilo venomer dobrodošle. Če ste vabljeni na poroko, potem zagotovo dobro poznate ženina ali nevesto in bo to vplivala na enostavnejšo izbiro darila. Vsekakor pa obstajajo darila, katerih naj kot poročno darilo ne bi podarjali in tudi darila, ki so izjemno dobrodošla za mladi zakonski par.

lepa-poroka

Poročna darila bi naj bila uporabna, morda pa le takšna, katera bodo ostala za večen spomin. V nadaljevanju nekaj predlogov, morda pa se vam poraja ideja za poročno darilo.

Si mladoporočenci res najbolj želijo denarja?

Številni povabljeni so običajno v dilemi, kaj kupiti mladoporočencema. Pogosto iz neznanja, kaj mladoporočenca potrebujeta in strahu, da ne bi podarili nekaj, kar morda že dobita ali imata, na koncu podarijo denar.

Navsezadnje ga bosta potrebovala, praznovanje in cela poroka stane lep izkupiček denarja in bo vsak prispevek seveda dobrodošel. Vsekakor se lahko odločite tudi za možnost, da poleg določene vsote podarite še kakšno posebno darilo, katero bi jima ostalo v spominu.

porocna-darila

Morda unikatna darila za poroko ali osebna darila za poroko, poleg tega pa določen znesek denarja. Če niste prepričani, je vedno bolje izbrati rešitev, ki bo zanesljivo dobrodošla. To ne pomeni, da si mladoporočenca resnično najbolj želita denarja, vendar je to najboljša možnost, kadar povabljeni niso prepričani, katero poročno darilo bi jima najbolj koristilo.

Kako zaviti denar za poročno darilo?

Če se odločite, da mladoporočencema podarite denar, odlično. Sedaj pa morate še razmisliti o tem, kako denar zaviti. To celo lahko poveča vrednost darila. Denar lahko položite v starinsko škatlo, katero lahko kasneje nevesta uporabi za nakit.

Dobra ideja je tudi rdeča ovojnica, saj je rdeča barva tudi simbol ljubezni. Kakšna posebna vrečka za denar, okrašena z raznimi dodatki. Klasična embalaža je lahko tudi prikupen šparovček, ali pa v veliko dišečo svečo izrežete vdolbino in jo napolnite z denarjem.

Ustvarite lahko denarno drevo, mini sef, na koncu koncev bo tudi običajen, nekoliko lepši steklen kozarec, napolnjen z denarjem in okrašen s pentljo, odlična izbira. Postavite ga lahko tudi v darilno škatlico, vazo s cvetjem, itd.

Kakšnih poročnih daril ne kupujte in zakaj ne?

Ideje za poročno darilo so zelo raznolike in dobro je, če upoštevate preference mladoporočencev, njune želje in potrebe. Pa vendar so nekatere ideje za darila za mladoporočenca neprimerne in bi se jih naj izogibali. V to skupin daril sodijo noži in škarje, saj bi naj prinašali smolo.

Če boste mladoporočencema podarili srečke, bo to znak, da se niste ravno potrudili pri izbiri darila. Razna ekstravagantna umetniška dela, so tudi neprimerna, razen, če veste, da si ga mladoporočenca želita. Izogibajte se tudi hitro pokvarljivih daril, le kdo si želi nečesa, kar bi se mu hitro pokvarilo? Hkrati je zelo pomembno, da ne izberete darila, ki bi bilo namenjeno zgolj ženinu ali nevesti.

Nikoli ne kupite nepopolnega darila, katero bi postalo popolno, šele ko bi si mladoporočenca kupila drug manjkajoči del. Ne kupite knjig, ki bi bile v pomoč odnosom v parih, saj ne želite namigovati na to, da bi se med njima kaj kmalu zalomilo.

Ne kupite ogledala, vsi vemo, da prinašajo nesrečo v primeru, da se razbijejo. Neprimerna so tudi kakršnakoli darila, ki bi naj bila smešna in običajno omalovažujejo zakon in skupno življenje označijo kot ujetništvo.

Kaj kupiti za poročno darilo?

Že od nekdaj je običaj, da ob tem zelo pomembnem dogodku v življenju ljudi darujemo lepa in uporabna darila. Poročno darilo bi naj bilo koristno.

Ideja za poročno darilo je že tu? Ali jo pa morda še iščete? Potrebujete pravi navdih? Vse, česar se spomnite, hitro najdete argument, da je neprimerno?

Gostje naj ne bi podarili daril, katera bi sicer podarili ob rojstnem dnevu ali ob kateri drugi priložnosti, ampak naj bodo poročna darila res posebna, na primer, unikatno darilo za poroko, katero bo v spominu ostalo še celo življenje. V nadaljevanju vam podajamo nekaj predlogov najbolj priljubljenih poročnih daril.

Osebno graviran kuhinjski pribor

Če želite podariti resnično izvirno poročno darilo, posebej zasnovano za mladoporočenca, se je dobro odločiti za osebno graviran kuhinjski pribor. Ideja za poročno darilo, ki bo služila še vrsto let. Vključite začetnice, ime ali kratko sporočilo na komplet in rezultat bo resnično edinstveno poročno darilo.

Osebni portret

Izvirne ideje za poročno darilo so tiste, katere bodo mladoporočencema pritegnile nasmeh na ustnice. So poročna darila, katera vedno spominjajo na ljube trenutke. Odločite se za osebni portret, ki bo na poseben način uokvirili najlepše spomine.

Dekoracije za dom

V kolikor se vam je med ideje za poročno darilo vrinilo cvetje ali katere druge dekoracije za dom, kar ostanite pri ideji. Namreč, rože in razna druga dekoracija močno popestri vsak prostor, hkrati pa velja prepričanje, da v dom prinašajo srečo, krepijo zakonske odnose in dolga leta rešujejo ljubezen.

Primerna dekoracija ima močan vpliv na nas in na nek način nam duhovno pomaga. Izboljša lahko razpoloženje svojih lastnikov in pozitivno vpliva nanje. Dobro izbrana dekoracija je lahko prava umetnina.

Udobni tekstil

Vsi vemo, da selitev v nov dom prinaša veliko nepričakovanih stroškov. Tako lahko gostje na poroki izberejo poročna darila, s katerimi olajšajo nepredvidene stroške mladoporočencev. Recimo, izberejo lahko udobni tekstil.

Morda poseben par kopalnih plaščev za oba? Morda sobne copate ali karkoli drugega, kar mladoporočenca sicer uporabljata. Praktična darila bodo vedno dobro sprejeta. Presenetite lahko tudi s personaliziranimi darili z njihovimi začetnicami ali imeni, bodisi posteljnino, brisačami ali različnimi predmeti.

Moderna tehnika (gospodinjski aparati)

Navdahnjena ideja za poročno darilo so praktični in lepi aparati. Ti lahko celo nadomestijo dekoracijo v njunem novem domu. Med vrsto različnih, izberite aparat za katerega veste, da ga nimata ali pa je morda v okvari. Sodobna moderna tehnika in zmogljivi gospodinjski aparati bodo zagotovo privabili nasmeh na obraz.

Boni za poročno potovanje

Zavedamo se, da so najbolj dragocene stvari prav izkušnje in spomini. Tako so boni za poročno potovanje ideja za poročno darilo in hkrati priložnost, da mladoporočencema podarite nekaj, zaradi česar bosta resnično bogatejša – čas preživet skupaj in novi spomini. Če so vam všeč unikatna darila za poroko, je to idealna izbira. Mladoporočenca pošljite na dopust.

bon-za-potovanje

Karte za koncert, festival ali prireditev

Prav posebno poročno darilo in ideja za poročno darilo so karte za koncert, festival ali prireditev. V kolikor veste, da se mladoporočenca navdušujeta nad nečim in bi morda želela imeti priložnost tudi osebno doživeti, je to idealna rešitev.

Si predstavljate veselje in navdušenje ob spoznanju, da bosta končno na koncertu priljubljenega glasbenika? Ali pa, da se bosta le udeležila festivala ali katere druge prireditve. Neprecenljivo darilo.

karte-za-festival

Poročni gram zlata

Poročni gram zlata je tudi navdihujoča ideja za poročno darilo, za prijetno presenečenje mladoporočencev. In da bo bolj osebno, jim seveda napišite misel ali sporočilo v voščilnici z elegantno ovojnico. Razkošna darila, kot je zlato, so utelešenje uglajenosti. Misli za poroko so vsekakor dobrodošle.

gram-zlata-za-porocno-darilo

Kuhinjski pripomočki

Med ideje za poročno darilo vedno bolj v ospredje prihajajo tudi kuhinjski pripomočki, ki so vsekakor dobrodošla poročna darila. Na nek način simbolizirajo njuno skupno pot, strast in dobro voljo.

Personalizirana poročna darila (inicialke na lesu, gravirani kozarci…)

Unikatno poročno darilo, v katerem bosta nevesta in ženin uživala še dolgo, je sporočilo v raznih predmetih. Na primer, skupni okvir, inicialke na lesu, ipd.

Posebno in učinkovito darilo, ki bo vsak prostor razveseljevalo. Zato s poročnim darilom, kot je komplet graviranih kozarcev s posebnim dizajnom in okusno steklenico vina, enostavno ne morete zgrešiti.

Odločite se lahko za katerikoli predmet, kateremu dodate posebno sporočilo ali gravuro in dobite lepo in izjemno uporabno darilo.

Kvaliteten kuhinjski pribor

Poročna darila morajo biti praktična in uporabna. Zato je komplet jedilnega pribora s posebnim dizajnom izbira, pri kateri ne boste zgrešili. Prefinjen jedilni pribor bo odlična izbira, katero bosta mladoporočenca zvesto uporabljala vsak dan. Noben praktičen kuhinjski komplet ne bo ostal neopažen.

kuhinjski-pribor

Slovenska poročna darila

Poročno darilo mora biti premišljeno vnaprej. Izbrati ga je treba z domišljijo, poskrbeti, da je uporabno, ne nujno tudi pompozno ali da izstopa.

Zelo pomembno je tudi, da je lepo zapakirano, saj to da vedeti, da je gostu mar za podrobnosti, kar bosta mladoporočenca zagotovo cenila. Ne glede na darilo, ki ga boste podarili, na koncu je najpomembnejše, da je iz srca.

Mladoporočencema pokažete, da ju na njuni poti spodbujate. Morda pa so pravšnja izbira prav posebna slovenska poročna darila, ki se popolnoma skladajo z našo tradicijo, upoštevajo potrebe in želje mladoporočencev. Še ena izbira, s katero boste zagotovo zadeli v polno.

Simbolična darila

Idealno darilo je lahko tudi simbolično pisalo, s katerim mladoporočenca podpišeta pred tem dogovorjen »DA«. Če ženin ali nevesta rada potujeta, podarite lahko globus ali zemljevid. Morda celo kompas. Pri tovrstnih darilih izbirate na podlagi interesov mladoporočencev. Simbolična darila bodo zelo cenjena.

Masažni stol ali gugalnica v dvoje

Masažni stol ali gugalnica v dvoje bo darilo, katerega bosta cenila oba. Udobna gugalnica, katero si bosta delila in se stiskala v njej, ali udoben masažni stol, kateri ju bo sprostil. Česa več bi si lahko želel mlad pa?

Domači kino

Tako, prav ste prebrali. Mladi poročni par bo zelo cenil to darilo.

Foto album za spomine

Po poroki bo ogromno fotografij, katere bo potrebno nekam postaviti. Poročni album je lahko odlično poročno darilo.

Ne pozabite, da so verzi za poroko skorajda nujni in jih je treba pripisati k vsakemu darilu.

porocna-fotoknjiga

Preberite si tudi: