Razkisanje telesa

Morda ste se odločili za postopek razkisanje telesa, zato se boste morali kar nekaj časa strogo držati bazične diete. To v praksi oziroma na vašem jedilniku pomeni, da bo moralo biti kar 80 % bazičnih …

detox telesa

Morda ste se odločili za postopek razkisanje telesa, zato se boste morali kar nekaj časa strogo držati bazične diete. To v praksi oziroma na vašem jedilniku pomeni, da bo moralo biti kar 80 % bazičnih živil in samo 20 % živil, ki zakisajo telo.

Bazična dieta pa za razkisanje telesa še ni dovolj. Potrebni so namreč še drugi ukrepi, ki vam jih bomo zaupali kasneje. Razkisanje telesa ponavadi traja različno dolgo. Predvsem pa je to v največji meri odvisno od tega, kako zelo smo zakisani.

Kako si izmeriti zakisanost telesa?

Zakisanost svojega telesa si lahko na zelo preprost način izmerite kar sami, in sicer s pomočjo pH vrednosti svojega urina. To merite tri dni zapored, ko boste šli na stranišče. Vrednosti, ki jih boste pri tem dobili, vnesite na poseben diagram, kjer vsekakor upoštevajte tudi čas, ko ste opravljali merjenje.

Nato posamezne vrednosti merjenj povežite še s krivuljo. Če ste zdravi, se bo vaša krivulja gibala med 6 in 8 pH. Če pa bodo meritve pod ali nad tem, to pomeni, da ste zakisani in da je nujno treba poskrbeti za razkisanje telesa.

merjenje ph vrednosti v telesu

Ukrepe proti zakisanosti

Ko se boste odločili za razkisanje telesa, postopek izvajate tri mesece in nato ga za tri dni prekinite. Četrti pa tudi peti dan si ponovno izmerite svoj pH. Na takšen način boste lahko zelo hitro ugotovili, ali se vam je stanje zakisanosti v telesu kaj izboljšalo in za koliko.

Če bo vaš urin med merjenjem po trimesečnemu postopku razkisanja telesa še vedno izven meja, ki jih priporočajo strokovnjaki, boste morali s postopkom nadaljevati še kar nekaj časa, tudi do 18 mesecev.

Kako odpraviti zakisanost?

Ko boste opazili, da je vaše telo kar zakisano, vam najprej priporočamo, da si ne delajte prevelikih skrbi. Če se boste odločili za razkisanje telesa, ste lahko popolnoma mirni.  Vendar pa se boste morali v povezavi s tem še marsikaj naučiti.

Veliko izjemno preprostih in prav tako izjemno učinkovitih postopkov za razkisanje telesa obstaja tudi na spletnih straneh podjetij in posameznikov, ki so se morda tudi sami srečali s tem pojavom. Obiščite jih in morda boste spoznali še kakšen postopek, kako na najhitrejši pa tudi najbolj kakovosten način poskrbeti za to, da se bo vaše telo na zdrav način razkisalo.

Četudi boste upoštevali prav vse nasvete in se držali vsega, kar je potrebnega za temeljito razkisanje telesa, vendar pri tem ne boste doživljali večjega uspeha, potem je čas, da obiščete svojega zdravnika ter mu zaupate to sicer pogosto težavo sodobnega časa.

Leave a Comment