Najlepše darilo za materinski dan

Vsako leto se 25. marca spomnimo na svoje mame, saj je dan posvečen le njim. Materinski dan je idealna priložnost, da se poklonimo svoji mami, ki nas je rodila ter s trudom in požrtvovalnostjo vzgojila. …

materinski dan

Vsako leto se 25. marca spomnimo na svoje mame, saj je dan posvečen le njim. Materinski dan je idealna priložnost, da se poklonimo svoji mami, ki nas je rodila ter s trudom in požrtvovalnostjo vzgojila. Dobro je, da premislimo kako bi lahko na ta dan razveselili svojo mamo, ki bo vsake tudi najmanjše pozornosti zagotovo vesela.

Materinski dan se praznuje po celem svetu, tako lahko rečemo, da se ta dan skoraj vsi Slovenci tako ali drugače spomnimo na svoje starše oziroma predvsem na mamo. Praznik je v Slovenijo prišel preko Amerike, ki je že davnega leta 1920 obeleževala ta neformalni praznik. Datum je bil v privih letih postavljen na 15. maj, kasneje pa so ga prestavili na 25. marec in tako je še danes.

Materi lahko polešate njen praznik z lepim verzom za materinski dan. Za vas smo pripravili zbirke najlepših citatov, verzov in misli na materinski dan:

misli-in-verzi-za-materinski-dan

Od kod izhaja praznovanje materinskega dne

Ob vsakem prazniku pomislimo tudi na njegov izvor. Zanima nas, kdaj so ljudje začeli obeleževati določen dan in zakaj so izbrali to praznovanje. Nekateri prazniki so formalni in nam omogočijo tudi prost dan. drugi, kot je tudi materinski dan, pa niso formalni in tako smo na tak dan vsi na delovnih mestih ter v šoli.

Znano je, da je prva žensk, ki je opomnila na to, da bi morali začeti praznovati materinski dan bila Anne Marie Jarvis, ki pred cerkvijo položila bele nageljne in s tem spodbudila ameriške funkcionarje, da so drugo nedeljo v maju razglasili za materinski dan.

V Sloveniji se je praznik pojavil šele po prvi svetovni vojni. Kasneje pa so ga iz 15. maja prenesli na 25. marec. Čeprav so v preteklosti več pozornosti posvečali dnevu žena, se v današnjih časih zopet bolj poudarja materinski dan, ko na šolah prirejajo tudi različne prireditve ter izdelujejo darila za matere.

Najprimernejše darilo za materinski dan

Vsakdo si želi ob materinskem dnevu obdariti svojo mamo. Že majhni otroci imajo željo po tem, da bi iz vrtca ali šole na materinski dan prinesli kakšno malenkost. Pogosto so izdelovali ročno izdelano voščilo in vanj napisali lep verz za materinski dan.

Ravno zato je pomembno, da učitelji in učiteljice poudarijo skupaj z učenci izdelajo manjšo pozornost ter hkrati poudarijo, da ni bistveno le darilo, temveč tudi odnos do svojih staršev.

Otroci se morajo zavedati, da matere ne spoštujemo le na materinski dan, ampak da je potrebno vsak dan znova spoštovati svoje starše.

Leave a Comment