Xbox v določenih lastnostih prekaša ostale igralne konzole

Ljubitelji igranja računalniških in video iger se vedno prerekajo o tem, katera igralna konzola je najboljša in katero se po njihovem mnenju splača kupiti. Igralne konzole, kot je Playstation, Xbox, Nintendo Wii ter ostale so …

Xbox

Ljubitelji igranja računalniških in video iger se vedno prerekajo o tem, katera igralna konzola je najboljša in katero se po njihovem mnenju splača kupiti. Igralne konzole, kot je Playstation, Xbox, Nintendo Wii ter ostale so izredno priljubljene pri najstnikih, ki se v svojem prostem času zelo radi sproščajo ob igranju različnih video iger.

Vsekakor ima vsaka izmed omenjenih igralnih konzol svoje prednosti in pomanjkljivosti, ki jih uporabniki radi izpostavijo. Vsekakor je ena izmed glavnih in ključnih informacij cena naprave, saj se veliko kupcev za nakup igralne konzole odloči prav na podlagi slednje.

Prednosti igralne konzole Xbox

Xbox se lahko pohvali z ogromno odličnimi lastnostmi, ki jih igralci radi poudarijo. Naj izpostavimo nekaj glavnih prednosti, zaradi katerih je Xbox tako zelo prodajana igralna konzola. Ker je slika in njena visoka ločljivost vse bolj pomembna tudi za igralce video iger so proizvajalci Xbox-a poskrbeli, da ima naprava vgrajen ultra-HD Blu-ray, kar pomeni, da se lahko izkaže celo s 4K resolucijo in tudi z HDR tehnologijo.

In ravno to je največja prednost Xbox-a, saj Playstation omenjene funkcije nima oziroma, si jo mora kupec dodatno dokupiti. Druga prednost je zagotovo cena, saj je Xbox kar precej cenejši od ostalih igralnih konzol. Uporabniki pri Xbox-u obožujejo tudi možnost paketov, v katerih lahko poleg igralne konzole Xbox dobijo tudi 5 iger, ki jih tako ni potrebno dodatno kupovati. Tudi to pomeni velik prihranek za kupca.

Kompatibilnost starih iger z novo Xbox konzolo

Vedno, ko pride do zamenjave stare igralne konzole za novo, se kupci sprašujejo, ali bodo lahko še vedno igrali stare igre ali ne Žal vse igre ne bodo bile kompatibilne z novo naprave, tako se bomo morali zagotovo odpovedati kakšni izmed njih. Vsekakor se proizvajalci konzol Xbox trudijo, da je seznam kompatibilnih iger še vedno precej dolg.

Resna se je od določenih iger težko ločiti in zato si uporabniki želijo imeti možnost, da lahko občasno odigrajo tudi starejše igre, ki o jih kupili pred časom.

Kaj raje izberejo kupci?

Veliko kupcev je opazilo pomembne prednosti, ki jih ponuja Xbox. Vsekakor je odločitev za nakup odvisna tudi od iger, ki jih nudi posamezna igralna konzola, saj se večina iger izključuje. Če doma še nimamo nobene igralne konzole, je mogoče dobro preveriti tudi kakšne igre bomo lahko igrali na novi Xbox in katerih ne.

To je velikokrat tudi pomemben element, ki botruje vzroku za nakup ene ali druge igralne konzole.

Leave a Comment