Soda bikarbona

Ljudje že od nekdaj poznajo sodo bikarbono, vendar pa ne poznajo vsi njenih zdravilnih učinkov. Nekateri celo zatrjujejo, da nas lahko reši vseh težav. Seveda je pri uporabi sode bikarbone biti vztrajni in jo dolgo …

uporaba sode bikarbone

Ljudje že od nekdaj poznajo sodo bikarbono, vendar pa ne poznajo vsi njenih zdravilnih učinkov. Nekateri celo zatrjujejo, da nas lahko reši vseh težav. Seveda je pri uporabi sode bikarbone biti vztrajni in jo dolgo časa vsak dan piti. Le tako bomo čez čas lahko prišli do vidnih rezultatov.

Soda bikarbona tako že od nekdaj buri duhove. Večkrat smo že celo lahko zasledili, da je farmacevtske družbe iz strahu pred veliko izgubo zaslužka, načrtno izpodbijajo njene zdravilen učinkovine. Vsekakor se pri prebranih podatkih vsakdo vpraša, ali je soda bikarbona res tako zdravilna ali ne?

Kje vse se lahko uporabi soda bikarbona

Sodo bikarbono lahko uporabimo na več različnih načinov. Če bi izpostavili le nekatere najpomembnejše, vsekakor ne smemo izpustiti naslednjih: soda bikarbona je primerna za izdelavo popolnoma naravnega dezodoranta, ki nam ne bo povzročal nobenih alergij ter ne bo vseboval negativnih substanc.

Soda bikarbona je odlična tudi v primeru, da nas popikajo komarji ali pa danes ugrizne osa. Narediti moramo le pasto, ki jo nanesemo na pik in takoj bo bolje. Ljubitelji sode bikarbone so tudi vsi tisti, ki imajo težave z zgago in s pekočim občutkom v prsih. Vse kar moramo narediti je to, da si zmešamo pol žličke sode bikarbone s pol kozarca vode. Ko bomo mešanico spili, se bomo takoj počutili boljše, saj je soda bikarbona vpliv želodčne kisline.

Soda bikarbona je odlična za čiščenje pesticidov

Še ena učinkovita raba sode bikarbone je zagotovo ta, da z njo lahko kupljeno sadje in zelenjavo, očistimo vseh pesticidov. Vse kar moramo narediti je to, da sadje ali zelenjavo namočimo v vodi, kamor smo dodali sodo bikarbono. Soda bikarbona bo namreč odstranila vse pesticide.

Kot je znano je soda bikarbona odlična tudi za odstranjevanje antibiotikov iz kupljenega mesa. Kot vemo, je kupljeno meso polno antibiotikov, saj morajo biti živali za rejo neprestano cepljene, da ne bi nevarno zbolele. Kasneje pa mi vsa zdravila, ki so jih dobile v času življenja, zaužijemo v sočnem zrezku. Prav zato je bistvenega pomena, da meso pred uporabo ravno tako dobro namočimo v mešanici vode in sode bikarbone.

Blaži sončne opekline

Ker nas poleti večkrat opeče sonce, si nevarne opekline lahko zdravimo tudi s pomočjo sode bikarbone. Na opekline bo soda bikarbona delovala terapevtsko. Najbolje je, da si pripravimo kopel, kamor dodamo sodo bikarbono. Nato pa moramo v mešanici ležati. Le tako si bomo lahko lajšali bolečine, ki nam ji bodo povzročale opekline.

Leave a Comment