Preprosti nasveti za čiščenje črevesja

Za prav vsakogar med vami je zanimiv podatek, da se v vašem črevesju nahaja tudi do 15 kilogramov strupov in da gre v 70-ih letih vašega življenja skozi črevesje do sto ton hrane ter več …

čiščenje črevesja na naraven način

Za prav vsakogar med vami je zanimiv podatek, da se v vašem črevesju nahaja tudi do 15 kilogramov strupov in da gre v 70-ih letih vašega življenja skozi črevesje do sto ton hrane ter več kot 40 tisoč litrov tekočine. Prav strupi v črevesju pa so glavni krivci za to, da se slabo počutite oziroma da se vas lotevajo najrazličnejše bolezni.

Ravno zaradi vsega tega je izjemno pomembno, da poskrbite za primerno čiščenje črevesja. In kako boste vedeli, kdaj je najboljši čas, da so storite in na kakšen način? Prvi pokazatelji, ki vam narekujejo, da je čiščenje črevesja nujno, so velika utrujenost, zaprtje, počasen metabolizem. Na to vas lahko opozori tudi sladkorna bolezen, prekomerna telesna teža, bolezni ledvic in jeter, bolezni sluha in vida, vaša koža je vidno postarana in še bi lahko naštevali.

Čiščenje s pomočjo lanenih semen in kefirja

Del črevesja lahko očistite s pomočjo klistiranja, drugi tretmaji pa so lahko zelo dragi. Čiščenje črevesja pa lahko opravite kar sami in to na izjemno hiter in tudi učinkovit način. Pri tem vam bosta v največji meri pomagala laneno seme in kefir.

Če boste tri tedne jemali tri žlice mletega lanenega semena na dan, boste lahko zelo temeljito očistili črevesje, tako debelo kot tudi tanko črevo. Na takšen način, ki je sila preprost, se boste na zelo učinkovit način znebili fekalnih odpadkov, sluzi, parazitov.

Čiščenje črevesja bo vzpostavilo popolnoma zdravo črevesno floro, hitreje boste prišli do zdrave telesne teže in pri tem zelo dobro poskrbeli za pospešitev metabolizma.

zeliščni čaji

Črevo očistite vsaj enkrat na leto

Čiščenje črevesja s pomočjo lanenih semen in kefirja lahko opravite enkrat na leto. Namesto zajtrka si tri tedne zapored pripravljajte mešanico z lanenimi semeni in kefirjem.

Prvi teden vsako jutro pojejte žlico lanenega semena, ki mu primešajte 100 ml naravnega kefirja. V drugem tednu čiščenja črevesja mešanici dodajte dve žlici in tretji teden tri žlice lanenega semena, ki ga pomešate s 150 ml kefirja.

sok z limono

Po čiščenju črevesja se boste počutili odlično in izognili številnim boleznim

Temeljito čiščenje črevesja z mešanico lanenega semena s kefirjem bo povzročilo, da bo vaše počutje več kot odlično, obenem pa se boste na ta način lahko izognili številnim boleznim, ki so pogosto posledica nečistega črevesja.

Za še več nasvetov obiščite katero od številnih spletnih strani, ki vam bodo z nasveti priporočale, s čim lahko še poskrbite za to, da bo vaše črevesje čim manj obremenjeno oziroma čim bolj čisto. S strokovnjaki s tega področja se lahko povežete tudi s pomočjo spletne pošte ali pa telefonskega pogovora, kjer vam bodo odgovorili na vsa vaša dodatna vprašanja, ki se navezujejo na temo čiščenje črevesja.

Leave a Comment