Pomlajevanje kože s polžjo slino

Večina med vami si želi izgledati kar se da mladostno in sveže. A pogosto vam to ne uspeva tako, kot si želite. Jutranje hitenje vam pogosto ne dovoljuje, da bi si z najrazličnejšimi sredstvi prikrili …

krema-iz-polzje-sline

Večina med vami si želi izgledati kar se da mladostno in sveže. A pogosto vam to ne uspeva tako, kot si želite. Jutranje hitenje vam pogosto ne dovoljuje, da bi si z najrazličnejšimi sredstvi prikrili prve gubice in druge nepravilnosti na obrazu. Ena od rešitev je ta, da zjutraj vstanete nekoliko prej in si odmerite košček časa tudi za takšno početje.

Pomladiti svojo kožo, še zlasti obraz, ki je eden od najbolj izpostavljenih delov, pa ni tako preprosta zadeva, če se na svet pomlajevanja, ličenja ter podobnega ne spoznate prav dobro. Nekateri med vami ste za pomlajevanje svojega videza pripravljeni odšteti kar nekaj denarja. Spet drugi prisegate na preproste, a učinkovite domače recepte, ki so jih s pridom uporabljale že vaše babice. Kaj pa vodni polž? Ste za takšno vrsto pomlajevanja že slišali?

polz-in-polzja-slina

Polži za lepši in mlajši videz kože

Vodni polž je za mnoge med vami, ki se dobro spoznate na svet pomlajevanja kože, asociacija na učinkovito pomlajevanje kože. Čeprav veliko oseb polž odbije že na prvi pogled, pa se boste hitro premislili, ko boste ugotovili, katere prednosti vam takšna žival lahko prinese v vaše življenje. Bi torej imeli polža na obrazu, da bi vam za izjemno lep in mladosten videz kože preslinil vsak centimeter?

 Želja po lepi in mladostni koži je torej pogosto tako velika, da so nekateri pripravljeni tudi na tretma s polži. Ta poteka tako, da vam na obraz položijo tri ali štiri polže. Ti vam nato lezejo po obrazu, dekolteju, vratu in to toliko časa, dokler na teh predelih kože ni dovolj sluzi. Ko vodni polži oslinijo vse predele, jih kozmetičarka praviloma pospravi nazaj v terarij.

Sluz polža na koži mora delovati vsaj še 20 minut po tem, ko je vodni polž odstranjen. Sicer pa sama nega kože s polži ni nikakršna novost.

polžja-krema

Prednosti polžje sline

Vodni polž vam s svojo slino uravnava vlažnost v koži, gladi gubice, izboljšuje samo strukturo kože, kožo neguje ter mehča, jo ščiti pred škodljivimi prostimi radikali, učinkovito pripomore k obnovi novih celic in ne nazadnje še aktivira obnovitev sistema tkiva.

Vsekakor pa ni vseeno, od kod je vzet vodni polž, ki se uporablja za pomladitev obraza. Pomembno je, da je vzet iz primernega okolja. To pomeni, da zaposleni v kozmetičnih salonih polžev ne nabirajo sami, temveč jih kupujejo na primer na farmah s polži. Mimogrede pa vrtni polž menda sploh ni primeren za pomlajevanje obraza in drugih predelov kože.

Če vas je torej zamikalo, da bi svojo kožo pomladili s pomočjo polžev, najprej poiščite salon, ki vam to omogoča. Takšen salon boste zagotovo najhitreje našli kar po spletu.

Leave a Comment