Paraziti v telesu

Če bi vam nekdo dejal, da imate v telesu preveč parazitov, bi mu verjeli? Večina oseb se namreč niti ne zaveda, da ima prav vsak od nas v telesu tudi parazite. Seveda pa so nekateri …

paraziti v človeškem telesu

Če bi vam nekdo dejal, da imate v telesu preveč parazitov, bi mu verjeli? Večina oseb se namreč niti ne zaveda, da ima prav vsak od nas v telesu tudi parazite. Seveda pa so nekateri paraziti v telesu dobri, drugi pa slabi oziroma ne tako dobri.

V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko prepoznate simptome, da imate v svojem telesu preveč slabih parazitov in kako v takšni situaciji tudi najbolje ukrepati.

Paraziti v telesu

Čisto vsak med vami ima torej v svojem telesu parazite in se jih ne v resnici nemogoče znebiti. Ker pa so za vaše življenje ključnega pomena, se jih verjetno niti ne bi želeli znebiti. Lahko rečemo, da so paraziti v telesu kot neka vrsta smetarjev, ki nam jih je podarila sama narava.

Paraziti v telesu imajo ključno nalogo, in sicer to, da čistijo odpad. Brez njih bi se v vašem telesu ter v naravi nasploh ves čas kopičile smeti. To smo vam želeli povedati na nekoliko bolj preprost način.

Gliste, trakulje in drugi paraziti

Paraziti v telesu so lahko gliste, trakulje in še kaj bi se našlo. Med to skupino lahko uvrščamo tudi baterije in viruse. Z nekaterimi paraziti ste v stiku prav ves čas, ker se nahajajo povsod okoli vas, na primer na tipkovnicah, na kljukah, na stranišču, v hrani, vodi, oblekah, postelji in še bi lahko naštevali.

In od česa je predvsem odvisno, kako uspešno se boste soočili z njimi? Predvsem od stanja vašega telesa. Zelo dobro bi bilo, če bi se prav vsak od vas vsaj enkrat ali pa nekajkrat očistil parazitov in to samo preventivno. Še bolje pa je, da bi bil vaš imunski sistem tako zelo močan, da bi se lahko stalno zelo uspešno borili proti bakterijam, virusom in drugimi paraziti v telesu.

Simptomi za okužbo s paraziti

Paraziti v telesu lahko povzročajo različne vrste oziroma oblike škode. Nekateri paraziti so škodljivi tako, da v vašem telesu povzročajo razjede in luknje. Nekateri med njimi pa lahko napadejo celo vaše živčevje ter povzročijo nevrološke težave. Simptomi za to so lahko zelo različni in neredko težko opazni.

Na okužbo s paraziti v telesu kažejo, na primer, velika kronična utrujenost, megla v glavi, depresija, slabokrvnost ali pomanjkanje železa, velika in stalna želja po hrani in pijači, nespečnost, avtoimune bolezni, prehranske alergije, krvaveče dlesni, različne težave s kožo, kronične bolečine v ramenih, stegnih pa tudi hrbtu in še bi lahko naštevali.

Preproste rešitve za odpravo težav s paraziti

Če vam paraziti v telesu povzročajo težave, ne uživajte mesa ter mlečnih izdelkov, prav tako ne uživajte sladkorja, uživajte hrano s probiotiki.

Med zelišči vam bodo pri tem v zelo veliki meri pomagali olje origana in klinčki, ki jih imate prav zagotovo vedno pri roki.

Leave a Comment