Ljubljanski grad ponuja številne zanimivosti

Na Ljubljanski grad ste se že zagotovo kdaj podali. Če ne drugega, ste se tja odpravili na kavo in uživali na soncu. Nekaterih zanimivosti in prostorov pa v tem delu prestolnice najverjetneje še niste uspeli …

obiščite-ljubljanski-grad

Na Ljubljanski grad ste se že zagotovo kdaj podali. Če ne drugega, ste se tja odpravili na kavo in uživali na soncu. Nekaterih zanimivosti in prostorov pa v tem delu prestolnice najverjetneje še niste uspeli videti.

Če se boste na Ljubljanski grad podali pod vodstvom izkušenega vodnika, vam bo ta razkril tudi nekatere bolj odmaknjene in skrite kotičke. Med pripovedovanjem o gradu vam bo razkril še številne zgodovinske podrobnosti o gradu. Nekatere med njimi so nekoliko bolj temačne in zato še zanimivejše za obiskovalce.

Znamenitosti gradu v Ljubljani

Ljubljanski grad vam ponuja številne znamenitosti. Nekatere si lahko od daleč ogledate brez vodnika, spet druge so vam na voljo samo v spremstvu njega. Izjemno zanimiv je ogled zunanjega vodnjaka. Vodnik vam bo zaupal, na kakšen način so na začetku 19. stoletja pridobivali vodo.

Nato se boste z vodnikom lahko podali v grajske prostore in si tudi v njih ogledali številne znamenitosti. Ljubljanski grad je zlasti znan po Stanovski dvorani, Palaciju, Erazmovi ječi in Friderikovem stolpu z gospejino sobo iz 15. stoletja. Zanimiv za ogled je tudi Peterokotni stolp, ki se ponaša s svojo prav posebno zgodbo. Danes je v njem lep razstavni prostor. Na ogled vam je tudi kapela svetega Jurija z edinstveno grbovno poslikavo.

Najlepši razgled na Ljubljano in njeno okolico

Ljubljanski grad vam ponuja tudi enega od najlepših razgledov na prestolnico in na njeno neposredno okolico. V ta namen boste obiskali Razgledni stolp, skupaj z vodnikom boste obiskali tudi Virtualni grad.

Sicer pa si boste povsem samostojno lahko ogledali še stalne razstavne postavitve z naslovom Slovenska zgodovina. Na voljo vam je tudi ogled grajskega orožja in lutkovnega muzeja.

Na gradu je poskrbljeno tudi za kakovostno hrano

Ljubljanski grad se ne ponaša samo z enim od najlepših razgledov na prestolnico in s številnimi zelo zanimivimi ogledi, temveč se boste na tem mestu lahko okrepčali s kakovostno hrano in pijačo.

Na gradu lahko obiščete gostilno z imenom Gostilna na gradu, restavracijo Strelec ali vinoteko, kjer si boste v dobri družbi privoščili odličen prigrizek.

Odlična priložnost za nedeljski izlet

Na Ljubljanski grad se lahko odpravite kadar koli v tednu. Če živite v prestolnici na grad morda vsako jutro tečete. Po drugi strani pa številni ljudje grad obiščejo ob koncu tedna, ko je nekoliko več časa za razvajanje.

Ljubljanski grad ponuja zadostno število najrazličnejših priložnosti. Tako bo lahko prav vsak med vami našel kaj primernega zase. Če ne drugega pa se lahko na grad odpeljete s kolesom in nazaj. Vzpon je za neizkušene kolesarje kar zahteven, a ravno pravšnji, da ti da zagon, da si je treba nabrati še več kondicije.

Za marsikoga pa je najprimernejši čas za obisk Ljubljanskega gradu kar nedelja. Tudi sicer je v tem dnevu na gradu skorajda vedno največ obiskovalcev. Prav prijetno je opazovati, kako druščine sedijo na kavi, se sprehajajo ali pa ogledujejo znamenitosti enega od najmikavnejših gradov pri nas.

Cena ogleda gradu

Če bi se na Ljubljanski grad podali na ogled z vodičem, vas najverjetneje zanima cena ogleda. Ta vam je na voljo na spletu.

Leave a Comment