Kitajski horoskop je veliko bolj mističen in postaja zanimiv za vse

Horoskop je že od vedno bil del človeškega življenja. V Evropi ter v zahodnem svetu se poslužujemo navadnega horoskopa, ki temelji na mesecu našega rojstva in ga določa naš znak. Vsakdo ima torej svoje astrološko …

Kitajski horoskop za leto 2020

Horoskop je že od vedno bil del človeškega življenja. V Evropi ter v zahodnem svetu se poslužujemo navadnega horoskopa, ki temelji na mesecu našega rojstva in ga določa naš znak. Vsakdo ima torej svoje astrološko znamenje, po katerem se orientira. Tisti bolj zagreti pa so osredotočeni tudi na kitajski horoskop.

Kitajski horoskop se od našega kar precej razlikuje, saj se ravna glede na položaj lune ter temelji na luninem letu. Tisti, ki malce več vejo o horoskopu, lahko tu opazijo prvo razliko, saj je v nam bolj domači astrologiji bolj pomembno sonce. Razlika se pojavi zato, ker lunino leto traja 12 mesecev a ima vsak izmed njih le 27 dni. To pa pomeni, da ima lunino leto vsakič drugačen začetek.

Kitajski horoskop vključuje 12 pomembnih živali

V Evropi se ravnamo po 12 astroloških znamenjih, ki se zvrstijo skozi obdobje enega leta. Vsako znamenje se razteza skozi 30 dni, ki se ne ujemajo z meseci. V kitajskem horoskopu pa ima določena žival zase kar eno celo leto. Torej se kitajski horoskop v celem letu posveča le enemu izmed znamenj.

Vsak človek lahko glede na letnico svojega rojstva ugotovi, katera žival je po kitajskem horoskopu. Ker je živali 12, se tako vsakih dvanajst let živali ponovijo. Letošnje leto je v znamenju podgane, ki v kitajskem horoskopu pomeni nove začetke na različnih področjih.

Tu so poleg živali pomembni tudi elementi: kovina, voda, les, ogenj in zemlja. Teh pet elementov je močno prisotnih v različnih delih kitajske kulture in seveda tudi v kitajskem horoskopu. Kitajski horoskop ima pa tudi nam vsem dobro poznani jin in jang, ki predstavlja dve sili, ki vzdržujeta ravnovesje dobrega in slabega.

Kaj prinaša četo podgane za kitajski horoskop

Čeprav podgano veliko ljudi ne povezuje s pozitivnimi stvarmi, je v kitajskem horoskopu dobro zapisana. Kitajski horoskop o podgani pravi, da prinaša ljubezen in prijateljstvo. Kdor v letošnjem letu še nima ljubezenske zveze, jo bo zagotovo našel in stkal veliko prijateljskih vezi.

Tudi v službi bo za vse podgane izredno ugodno leto. Kdor je zataknjen v službi, s katero ni zadovoljen, lahko pogumno naredi korak naprej in najde novo bolj zanimivo ter vznemirljivo zaposlitev. Tudi denarja bo leto podgane prineso dovolj. Pomembno je le, da ga znamo deliti ter ga porabiti tudi za druge in ne le zase.

Na področju zdravja pa moramo biti kar pazljivi, še zlasti tisti, ii z zdravjem že imajo določene težave. Vsekakor ne smemo pozabiti na miganje ter na zdrav način življenja, ki sta odločilna za zdravo telo.

Leave a Comment