Kaj vse nam pove krvna slika?

Človeško zdravje je seveda izredno pomembno. Le malokdo se zaveda, da je dobro zdravje nekaj najboljšega, kar imajo, saj lahko zdrav človek premika gore, medtem ko bolan ne more narediti skorajda ničesar. V hitrem tempu …

Človeško zdravje je seveda izredno pomembno. Le malokdo se zaveda, da je dobro zdravje nekaj najboljšega, kar imajo, saj lahko zdrav človek premika gore, medtem ko bolan ne more narediti skorajda ničesar. V hitrem tempu življenja, ki ga imamo v današnjih časih ljudje, pa pomen zdravja potiskamo ob stran in le redko se spomnimo, da moram za svoje telo najbolje poskrbeti.

Dobro je, da si od časa do časa pregledamo tudi kri. Stanje krvi nam namreč natančno pove, v kakšnem zdravstvenem stanju smo. So se zgodi, da se nam pojavijo na primer povišani eritrociti v krvi, bo to našemu osebnemu zdravniku zagotovo padlo v oči in nas bo tako napotil na nadaljnje raziskave

Zakaj se pojavijo povišani eritrociti v krvi?

Eritrociti so zelo pomembni sestavni del naše krvi. Njihova glavna funkcije je ta, da prenašajo kisik in CO2 po človeškem telesu. Brez njih bi tako človeško telo ne bi moglo obstati. Povprečna vrednost eritrocitov v telesu zdravega odraslega človeka je torej nekje med 4,2 in 6,3. Če pa opazimo, da so povišani eritrociti v krvi, nekaj ni v redu.

Povišani eritrociti v krvi se pojavijo zaradi različnih vzrokov. Najpogosteje jih strokovnjaki povezujejo s kroničnimi pljučnimi boleznimi, saj so znak motene oskrbe s kisikom. Povišani eritrociti v krvi zatorej lahko kažejo precej resno zdravstveno stanje in zato moramo v takem primeru dobiti ustrezno zdravstveno oskrbo.

Povišani eritrociti v krvi ali eritrocitoza

Če opazimo povišano število eritrocitov, boo najverjetneje imeli težave z krvotvornimi organi. Pojav omenjenega stanja je lahko nevaren, saj lahko vodi do tako imenovani krvnih skupkov. povišani eritrociti v krvi se lahko pojavijo tudi če smo se srečali z nenadno izgubo večje količine krvi. Zato nas moramo zdravniki ob omenjenih stanjih natančno nadzirati in paziti na naše zdravstveno stanje.

Zdrav način življenja je ključen

Če smo se že srečali z povišani eritrociti v krvi, je pametno, da izredno pazimo na naše zdravje. Veliko ljudi dandanes ne pazi na zdravo prehrano in se prehranjuje le s hitro pred pripravljeno hrano, ki je za človeško telo precej škodljiva.

Če želimo, da nas povišani eritrociti v krvi ne presenetijo več, je pametno, da začnemo uživat le zdravo ekološko pridelano prehrano. Odpraviti moramo tudi negativne razvade, kot sta kajenje in pitje alkohola, ki tudi izredno negativno vplivata na naše zdravje. Le tako bomo lahko bolj polno zaživeli in uživali dolgo in kvalitetno življenje.

Leave a Comment