Kaj razkrivajo naši podočnjaki?

Človeški obraz razkriva marsikaj o trenutnem počutju posameznika. Če človek le malce bolje pogledamo lahko hitro opazimo ali je spočit ali ne, ali ima skrbi, ali je srečen, pod stresom ali zaskrbljen. Na človeškem obrazu …

Človeški obraz razkriva marsikaj o trenutnem počutju posameznika. Če človek le malce bolje pogledamo lahko hitro opazimo ali je spočit ali ne, ali ima skrbi, ali je srečen, pod stresom ali zaskrbljen. Na človeškem obrazu je zarisano vse. Seveda bomo z lepi in spočitim pogledom izgledali lepi in mladi, medtem ko bomo z utrujenim pogledom delovali starejši in bolj zgubani.

Velik pomen pa dajejo obrazu tudi podočnjaki, ki se velikokrat zarišejo pod očmi mnogih ljudi. Če imamo podočnjake zagotovo izgledamo in delujemo izredno utrujeni. Vsi tako pomislijo, da so se podočnjaki zarisali, ker je določena oseba premalo spala, vendar pa to ni res, saj se podočnjaki pojavijo iz popolnoma drugačnih razlogov. 

Zakaj nastanejo podočnjaki?

Velikokrat je pojav podočnjakov deden, kar pomeni da, če jih je imela naša mati ali oče, jih boo lahko imeli tudi mi. Pod očmi imamo namreč izredno tanko kožo, ki tako še bolj poudarja podočnjake. Strokovnjaki pa poudarjajo, da je nastanek podočnjakov povezan tudi z dehidracijo. Veliko ljudi izredno malo pije in tako se mu po koncu dneva izrišejo pod očmi temni podočnjaki.

Na njihov nastanek pa naj bi bil, po navedbah določenih raziskav, povezan tudi z alergijami, ki so pri ljudeh vse bolj pogoste.

Kaj o podočnjakih meni kitajska medicina?

Po stari kitajski medicini, ki je priznana po vsem svetu, pa je pojav podočnjakov povezan z delovanjem ledvic. Če se nam torej pod očmi zarisujejo temni podočnjaki, moram preveriti, kako delujejo naše ledvice. Šibko in slabo delovanje ledvic je namreč povezano s stresom in s pomanjkanje počitka ter spanja

Po drugi strani pa moramo vedeti, da obstajajo dokazi, da se podočnjaki lahko pojavijo tudi po odlično prespani noči. Razlog za to naj bi se skrival v jutranji zabuhlosti. Ta naj bi bila posledice slabe prerazporeditve krvnega odtoka v zgornjih delih telesa, ker smo čez noč dlje časa le v ležečem položaju.

Vpliv vremena na nastanek podočnjakov

Tudi vreme je zelo pomemben element, zaradi česar se bodo podočnjaki lahko pojavili ali ne. Pri vremensko občutljivih ljudeh je to zagotovo povezano. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na pomanjkanje določenih vitaminov. Tudi kakovost hrane zagotovo vpliva na to ali podočnjaki nastanejo ali ne.

Poleg vseh že omenjenih in naštetih razlogov pa določeni viri trdijo, da je nastanek podočnjakov povezan tudi z kajenjem, z uživanjem nezdrave izredno slane hrane, ki je za človeka neprimerna. Tudi zaradi bolezni kot je zamašen nos ter vnetje očesne veznice.

Leave a Comment