Kaj morate vedeti preden se odločite za Tattoo?

V zadnjih letih smo tattoo-ji ponovno postali zelo priljubljeni med mladimi ter tudi med starejšimi. Medtem ko so včasih tattoo-je na rokah imeli le mornarji in vojaki, lahko v današnjem času opazimo vse več deklet, …

kaj morate vedeti preden se odločite za tattoo

V zadnjih letih smo tattoo-ji ponovno postali zelo priljubljeni med mladimi ter tudi med starejšimi. Medtem ko so včasih tattoo-je na rokah imeli le mornarji in vojaki, lahko v današnjem času opazimo vse več deklet, ki so ravno tako s tattoo-ji okrašena kot moška populacija.

Tattoo je postal simbol močne osebnosti. Navadno hočejo ljudje s tattoo-ji povedati svojo zgodbo s pomočjo slik, ki jih upodobijo na svojo koto. To naredijo predvsem zaradi tega, ker jim določen moment ali stvar v življenju toliko pomeni, da hočejo to za vedno vtisniti v svojo kožo. Tattoo je namreč praktično nemogoče odstraniti, ko nam ga enkrat ustvarijo.

Od kej izvira način poslikave telesa s tattoo-jem?

Izvor tattoo-ja naj bi segal že v daljno preteklost, saj so prve zametke našli že na mumificiranih egipčanskih mumijah. Skozi leta pa je bilo v Evropi tudi prepovedano, zato se je umetnost poslikave telesa prej razvila v Aziji.

Obstajajo tudi zapisi, ki poročajo o tem kako je bil tattoo v določenem delu zgodovine znak plemstva. Pomembnejši ljudje so si tako vtisnili določene znake, ki jih preprosto ljudstvo ni imelo. To so uporabili tudi za razlikovanje ljudi med sabo. Vsekakor pa tisti tattoo-ji niso bili podobni današnjim kreacijam, ki nam preprosto vzamejo dih, saj so izredno estetske in dovršene.

Kako naše telo pripravimo na nov tattoo

Najprej moramo seveda poiskati pravega umetnika, ki se ukvarja s tattoo-ji. Nikakor ne smemo zavitik prvemu, ki ga srečamo in se dogovoriti za tattoo. Dobro je, če poznamo koga, ki tattoo-je že ima ter ga vprašamo za nasvet, kam naj se obrnemo za popoln tattoo.

Ko izberemo mojstra ter imamo v mislih kaj bi imeli tetovirano, se moramo seveda psihično pripraviti, da nas ob prihodu v salon, ne bi popadla panika. Pripravljeni moramo biti na malce bolečine, ki jo nekateri lažje prenašajo, drugim pa je zelo naporna.

Vsekakor je izredno pomembno, da pred pričetkom ne jemljemo drog ali pijemo alkohola, da bi s tem lažje prestali bolečino. Ko nam rišejo tattoo, moramo biti povsem prisebni.

Kakšna je pravilna nega kože, na kateri je tattoo

Mojster vam bo pred pričetkom kožo razkužil, jo po potrebi obril ter vas si tako pripravil delovno površino. Kvaliteten tattoo nastaja veliko časa, nekateri tudi več mesecev. Le tako postanejo tako estetski in lepi.

Ko imamo tattoo že narejen pa se moramo pozanimati, kaj lahko in česa ne smemo početi na koži. Pomembno je, da si tattoo mažemo s dobro kremo, ki koži pomaga, da ja lažje sprejme.

Kje je najmanj boleče mesto za tetovažo?

Najmanj boleča mesta za tetovažo so uho, zunanji del stegna, podlaht, biceps, spodnji del hrbta in notranji del zapestja.

Koliko stane odstranjevanje tetovaže?

Odstranjevanje tetovaže stane med 200 € in 500 € za posamezni tretma. Število tretmajev je odvisno od velikosti tetovaže.

Ali tetoviranje boli?

Bolečina je odvisna od posameznika, saj ljudje lahko različno doživljajo različne stopnje bolečine. Najbolj boleča mesta so tista na katerih se nahaja največ živčnih končičev in je koža tanjša.

Kateri hrani se moram izogibati po tetoviranju?

Po tetoviranju se izogibajte mastni in morski hrani, čokoladi in prenehajte uživati alkoholne pijače, vsaj 1 teden po končanem tetoviranju.

Ali lahko jem pred tetoviranjem?

Pred tetoviranjem pojejte vsaj en polen obrok in si privoščite vsaj 8 h kvalitetnega spanca.

Koliko stane majhen tattoo?

Majhna tetovaža stane med 50 € in 250 €. Prva ura tetoviranja običajno stane 100 € in vsaka nadaljnja 50 €.

Leave a Comment