Izbira krstne sveče in krstnega prtička

V življenju marsikaterega otroka je poseben mejnik tudi sveti krst. Takrat otrok sprejme svoj prvi zakrament. Obvezen sestav krsta je tudi krstna sveča, ki simbolizira rojstvo, obenem pa predstavlja trajen spomin na izjemno pomemben življenjski …

svece-za-krst

V življenju marsikaterega otroka je poseben mejnik tudi sveti krst. Takrat otrok sprejme svoj prvi zakrament. Obvezen sestav krsta je tudi krstna sveča, ki simbolizira rojstvo, obenem pa predstavlja trajen spomin na izjemno pomemben življenjski dogodek. Poleg sveče je nujen sestav še krstni robček.

Pri izbiri krstne sveče boste imeli številne možnosti. Izjemno dobrodošle so na primer unikatne sveče za krst, narejene iz naravnega čebeljega voska. Unikatne krstne sveče so izdelane z ljubeznijo, po edinstvenih postopkih, ki so se jih strokovnjaki za izdelavo sveč naučili od svojih prednikov.

krstna-sveca-za-fantka

Izdelava krstne sveče po meri

Sveče, ki so izdelane posebej za krst, so vam na voljo v prav posebnih specializiranih prodajalnah, kjer lahko izbirate med številnimi različicami. Po drugi strani pa se veliko staršev odloča za naročanje krstne sveče po meri. Pri nas je kar nekaj uveljavljenih mojstrov, ki vam lahko po vaših željah izdelajo prav posebno oziroma unikatno svečo za krst vašega otroka.

Lahko se na primer odločite za izdelavo krstne sveče, ki je velika in težka ravno toliko, kot je bil vaš otrok ob rojstvu. Lahko je izdelana iz naravnega čebeljega voska ter okrašena z različnimi materiali in okrasjem. Stenj krstne sveče je lahko na primer opremljen s prav posebno plombo, ki jo lahko snamete šele tedaj, ko se svečo prižge.

Ponudniki krstnih sveč po meri vam svečo prilagodijo po velikosti, obliki, barvah, okrasitvi, ne nazadnje še dodajo napis po želji.

prejem-svetega-krsta

Krstni prtički iz finega bombaža

Poleg krstne sveče pa mora vsekakor biti tudi primeren krstni prtiček. Ta je lahko narejen iz finega bombaža  ter obrobljen še z bombažno čipko. Osebno noto prtičku doda še napis, za katerega se prav tako lahko odločite kar sami. Napis naj bo ročno izvezen. Najpogosteje se izveze kar ime krščenca in datum svetega krsta.

Obdarovanje ob svetem krstu

Najverjetneje ste bili že kdaj povabljeni na krst in ste se v istem hipu zavedali, da bo treba krščenca tudi primerno obdarovati. Izjemno dobrodošlo je, da se odmaknemo od klasičnih daril in da otroku podarimo res nekaj posebnega.

Odlično in prikupno darilo je zagotovo angelček za krst. Temu lahko dodamo še ročno izdelan napis po naših željah. Za krst otroku lahko na primer podarite tudi lectovo srce, ki bo zagotovo naredilo prav poseben vtis in čar. Dobra izbira je tudi golobček miru.

Krstne sveče, krstni prti in prikupna darila za krst so vam na voljo v spletni prodajalni, ki vas bo navdušila s svojo pestro ter bogato ponudbo izdelkov.

Leave a Comment