Imate prehlajene ledvice?

Ledvice so izjemno pomemben organ v telesu in če zanje ne poskrbimo dovolj, se lahko kaj hitro zgodi, da nas doletijo neprijetni simptomi in celo bolezni. Znano pa je, da je poškodovane ledvice težko zdraviti, …

kako prepoznati prehlajene ledvice

Ledvice so izjemno pomemben organ v telesu in če zanje ne poskrbimo dovolj, se lahko kaj hitro zgodi, da nas doletijo neprijetni simptomi in celo bolezni. Znano pa je, da je poškodovane ledvice težko zdraviti, zato je še toliko bolj pomembno, da se soočite s tem, kako lahko na najboljši možen način poskrbite za njih.

Predvsem je pomembno, da popijete dovolj vode, da se izogibate pitju alkohola in da poskrbite za njihovo temeljito čiščenje. Pri tem vam lahko pomagajo številne vrste čajev, ki so pripravljeni iz vrst zelišč, ki na ledvice zelo ugodno vplivajo. In kaj storiti, če imate prehlajene ledvice.

dolga zimska oblačila

Vedno se dobro oblecite

Prehlajene ledvice so lahko izjemno boleča zadeva, zato je bolje, da se pred to sitnostjo ustrezno zavarujete. Ta predel telesa vedno dobro zaščitite s primernim oblačilom. Še zlasti je to pomembno za zimski čas oziroma za hladnejša obdobja.

Prehlajene ledvice lahko vodijo v še hujše vrste bolezni, ki so lahko celo usodne. Če vas že dlje časa daje občutek, da so vaše ledvice prehlajene oziroma vnete in da si sami ne znate prav dobro pomagati, je skrajni čas, da obiščete tudi svojega osebnega zdravnika, ki vam bo zagotovo odlično pomagal.

Čez dan in pred spanjem popijte čaj iz primernega zelišča

Prehlajene ledvice v času prehlada potrebujejo primerno oskrbo. Ta vključuje tudi oskrbo s primerno tekočino, ki je lahko kar navadna voda ali pa voda, v katero boste primešali naravni limonin ali pa pomarančni sok.

Prehlajenim ledvicam boste na zelo učinkovit način pomagali tudi s pitjem čaja iz koprive, regrata in še katerega od številnih zelišč, ki na prehlajene ledvice delujejo zelo blagodejno. Najbolje je, da si čaj pripravite vsak večer, ga popijete že pred spanjem, nato pa ga zjutraj v primerni količini vzamete tudi s seboj v službo.

Pitje čaja ne bo dobro vplivalo samo na ledvice, temveč v veliki meri tudi na vaše počutje. V času prehlada ledvic in tudi sicer pa se raje izogibajte alkoholu, ki vašim ledvicam lahko povzroči nepopravljivo škodo.

domači čaj

Še več koristnih novic, kaj storiti, ko imate težave z ledvicami, si lahko preberete v enem izmed naših prejšnjih prispevkov, kjer boste lahko našli tudi posebne recepte za pripravo odličnih čajev za ledvice. Strokovnjaki vas bodo opozorili tudi na to, kako zelo pomembno je, na primer, čiščenje ledvic za vaše zdravje in pa tudi za počutje na sploh.

V kolikor imate, kakšno vprašanje, glede domačih čajev jih zapišite pod komentar. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Leave a Comment