Čiščenje jeter z grenko soljo očisti telo vseh nevarnih snovi

Verjetno niste vedeli, da so jetra takoj za kožo, drugi največji organ našega telesa. Skozi jetra se neprestano pretaka kri, ki se v jetrih prečisti. Brez njih naše telo ne bi moglo presnavljati hrane, kri …

Verjetno niste vedeli, da so jetra takoj za kožo, drugi največji organ našega telesa. Skozi jetra se neprestano pretaka kri, ki se v jetrih prečisti. Brez njih naše telo ne bi moglo presnavljati hrane, kri pa bi ostala polna odpadnih snovi, ki bi v trenutku zastrupile naše telo. Jetra tako rekoč predstavljajo filter našega telesa, zato je logično, da ga je potrebno večkrat očistiti. Čiščenje jeter z grenko soljo je eden od mnogih načinov čiščenja jeter.

Kadar so jetra preobremenjena s strupi iz okolja, kot so na primer nepravilna prehrana, alkohol ali uživanje zdravil, obstaja resna nevarnost da pride do kopičenja nevarnih snovi. Ker so le te večinoma topne v maščobi na ta način najdejo pot do maščobnih oblog v telesu, ki se nahajajo tudi na organih kot so jetra. Začetna, na videz nedolžna faza zamaščenosti, lahko tako sčasoma preide tudi v cirozo jeter.

Previdnost ni nikoli odveč

Je že res, da imajo jetra sposobnost samoobnove, kar pa ne pomeni, da z njimi ravnamo neodgovorno. V izogib hujšim zdravstvenim zapletom je priporočljivo enkrat letno čiščenje jeter, ki ga je potrebno izvajati vsaj nekaj tednov ali celo nekaj mesecev. Tekom procesa čiščenja je potrebno nameniti posebno pozornost raznovrstni prehrani, ki naj vsebuje čim manj industrijsko predelanih ogljikovih hidratov, ter primernemu vnosu tekočine.

Čiščenje jeter z grenko soljo je eden od principov čiščenja jeter, ki se je izkazal za zelo učinkovitega. Celotnega postopka se je potrebno lotiti previdno, saj takšen način razstrupljanja ni za vsakogar. Čiščenje jeter na takšen način zahteva dosledno upoštevanje navodil v času postopka kot tudi pred njim.

Za čiščenje si vzemite vsaj tri dni

Zelo je pomembno, da se na čiščenje jeter z grenko soljo pripravite že pred samim procesom razstrupljanja. Svetujemo vam, da začnete v ponedeljek, saj boste postopek čiščenja tako opravili preko vikenda. Vsaj 5 dni pred tem je potrebno uživati manj mastno hrano, po možnosti le vegansko hrano. Nato pustite jetra en dan počivati, pri čemer uživate le sveže iztisnjene sadne in zelenjavne sokove.

Grenko sol pripravite tako, da 4 jedilne žlice raztopite v 800 ml vode in jo v določenih intervalih spijete vsakič po 200 ml. Čiščenje jeter z grenko soljo začnite v petek popoldan, ko jo tudi prvič zaužijete. Čiščenje traja en dan in pol, torej ga končate naslednji dan, v soboto. Nedeljo imate čas za počitek. Postopek čiščenja po potrebi ponovite čez dva tedna.